» Willkommen auf English «

stca
offline


OC Newbie
7 Jahre dabei !


hi, I have a AthlonXP 1700+ , I want go up the mhz to 2600 or more.
I put de information in https://www.ocinside.de/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html and tell me the FSB, the reals MHz and jumper in the socket but I not know where I hace put the mhz to I have to go.
Or I put this jumper in my motherboard and ready?
Sorry for my bad english.

My micro:
Athlon XP (Barton) Desktop Processor (Model 10) 1467 MHz
OPGA Organic Pin Grid Array 1.50 Volt max. Temp. 90°C
256 KB L2 Cache 266 MHz Systembus (133 MHz FSB) x 11
My Motherboard:
MSI Kt4v

Beiträge gesamt: 2 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: März 2010 | Dabei seit: 2829 Tagen | Erstellt: 22:01 am 15. März 2010
kammerjaeger
aus Versehen
offline



Real OC or Post God !
14 Jahre dabei !

Intel Core i3
3100 MHz mit 1.10 Volt


You can´t change FSB by pin-mod, you´ll have to change it by bios.
2600MHz or more is really enthusiastic, i think 2300-2500 is more realistic, if you´ve got a good CPU.


PC1: i3-2100, HD 5870, 8GB /// PC2: X3 435@3,22GHz, HD 5750, 4GB /// PC3: X3 400e@2,3GHz @0,99V, HD 5670, 4GB ///  Mein Spielmobil

Beiträge gesamt: 30834 | Durchschnitt: 6 Postings pro Tag
Registrierung: Jan. 2003 | Dabei seit: 5442 Tagen | Erstellt: 23:44 am 15. März 2010
stca
offline


OC Newbie
7 Jahre dabei !


Thank you very much to you, but I still have some doubts.

I just go up the FSB from the motherboard? I do not need to upload anything else?
No need to jumping anything on the socket?

I got another more powerful microprocessor (not much more powerful).
These are the details:
Microprocessor:
Athlon XP (Barton) Desktop Processor (Model 10) 1667 MHz
OPGA Organic Pin Grid Array 1.60 Volt max. Temp. 90°C
256 KB L2 Cache 266 MHz Systembus (133 MHz FSB) x 12.5

Motherboard:
KT4AV
This is the bios where you can modify the microprocessor. (got on the web because my FSB is 133)

http://www.xbitlabs.com/images/mainboards/msi-kt4-ultra/bios-overcl.jpg

You tell me how I go a bit microprocessor?

Beiträge gesamt: 2 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: März 2010 | Dabei seit: 2829 Tagen | Erstellt: 21:32 am 19. März 2010
newatioc
aus schalten
offline



OC Profi
11 Jahre dabei !

Intel Core i5
3200 MHz


You have to change not only the FSB. Many CPUs need more voltage to overclock them. I don't know which options your mainboard has.
And as a fact, if you rise up with the FSB, the RAM-frequency will rise, too.

Beiträge gesamt: 994 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Aug. 2006 | Dabei seit: 4137 Tagen | Erstellt: 21:51 am 21. März 2010