» Willkommen auf English «

gugaz
offline


OC Newbie
11 Jahre dabei !

AMD Barton


Hi.. i'm brazilian and don't speak english very good, but i will try! ;)

I have this machine:

AMD Athlon XP 2800+ @ 2350 Mhz | Cooler Vcom 39b Lapping + Thermaltake Smart Fan II | Abit Kv7 | 512 Mb Corsair VS 2.5-3-3-7-1T c/ dissipador | GF 4 Mx 440 AGP 8x + Evercool cobre @ 320/370 | HD Samsung 80 Gb SATA | SevenTeam 420 Bkv 2.0

Processor:

Original: 12,5 x 166 = 2083
Over: 12,5 x 188 = 2350


I want set my FSB to 200! But i need set my multi to 10 or 11 ( a first try )

My processor have the multi block.

So, i need unblock the multi whit pin mod, ok?

I only want set my multi to 11, and control FSB and Voltage in Bios!

Please, look: www.gugaz.kit.net/pinmod.jpg

I need make this pin mod? ( link up )

Or i need make other pin mod? I only want set my multi to 11x!

Bye, i'm wating for a help!

Tanks :-)






Beiträge gesamt: 13 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juli 2006 | Dabei seit: 4165 Tagen | Erstellt: 10:21 am 24. Juli 2006
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


As I said in AMD OC Forum:
If your CPU is unlocked you can change the multiplier via pinmod.
If your CPU is locked, you can't unlock it with pinmod, you have to choose mobile mod to unlock your CPU.
If the mobile mod work sucessfully you have multiplier 11


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5778 Tagen | Erstellt: 23:12 am 24. Juli 2006
gugaz
offline


OC Newbie
11 Jahre dabei !

AMD Barton


So, unhappy i can't unblock my multi to 11, because my processor have the multi block!

"you have to choose mobile mod to unlock your CPU. "

I don't know about this mod..

Do you say me?

Tank you! :)



Beiträge gesamt: 13 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juli 2006 | Dabei seit: 4165 Tagen | Erstellt: 4:02 am 25. Juli 2006
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


look at the left sie of our forum, under "workshop" you will find a painting guide for TBred
if you close the 3rd L5 bridge on you CPU you will get a Mobile Barton with multi 11
there may be some strange things about VCore or multi with that the CPU starts in Bios, but in fact, this is the only way to get multi 11 with an superlocked CPU


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5778 Tagen | Erstellt: 5:16 am 25. Juli 2006
gugaz
offline


OC Newbie
11 Jahre dabei !

AMD Barton


Ahhh, i don't want change de bridges of processor!

Tank you for support my friend...

Whit a Nforce2 Ultra chipset i can change my processor to mobile?

Maybe i buy a Abit an7...

Bye... ;)


Beiträge gesamt: 13 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juli 2006 | Dabei seit: 4165 Tagen | Erstellt: 6:06 am 25. Juli 2006
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


with an nf2 chipset it is impossible to make the mobile mod
it will work only with other chipsets, for example from VIA or SiS

but are you sure your processor is locked?


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5778 Tagen | Erstellt: 17:37 am 25. Juli 2006
gugaz
offline


OC Newbie
11 Jahre dabei !

AMD Barton


Because i go in Bios and try to change the multi, but don't change!

So, i need to reset my Bios to change the standard multi and clock.

It's correct?

Cheers,

gugaz

Beiträge gesamt: 13 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juli 2006 | Dabei seit: 4165 Tagen | Erstellt: 2:17 am 26. Juli 2006
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


You dont need to reset whole bios, if you only set FSB, processor and so  on on default, this would be enough


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5778 Tagen | Erstellt: 5:14 am 26. Juli 2006
gugaz
offline


OC Newbie
11 Jahre dabei !

AMD Barton


There are programs to show the processor steeping code or i need catch the processor in my hands?

Tank you!

gugaZ-


Beiträge gesamt: 13 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juli 2006 | Dabei seit: 4165 Tagen | Erstellt: 5:20 am 26. Juli 2006
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


you need it to read out whats on the black label on CPU
importent is the line that sounds similar to: AQZEA 0334 TPMW


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5778 Tagen | Erstellt: 5:38 am 26. Juli 2006