» Willkommen auf AMD Overclocking «

Kitjay21
offline



OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C


Sorry I can't really type in German, Aber Ich verstanden ein bisten deutsch. My Fragen is, lol parden my Genglish, I want to up the processor speed to about 1131mhz or so. I read the workshop stuff, but I'm still not totally sure how to do this. I have a K7133 NMC chipset motherboard with a sort of outa date BIOS and it has dip switches 2 of them w/ 6 each on each not sure what they are used for either. Anyhow, If i knife and pencil the picture setup the way it's decribed will it bee a 1131mhz 133mhz FSB? Or do I need to do BIOS stuff other then what is stated in the workshop?

Forgive my Ignorance for this is my virgin motherboard overclocking experiance.

Thanks in advance Kitjay21


Kitjay21

Beiträge gesamt: 5 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: April 2004 | Dabei seit: 5002 Tagen | Erstellt: 7:52 am 4. April 2004
Laude
aus Essen
offline



OC God
16 Jahre dabei !

AMD Athlon XP Mobile
2000 MHz @ 2500 MHz
62°C mit 1.65 Volt


If your Board does not create the 133 to FSB, because it has no 133 A Chip then must paint you the Bridge L1 and prepare if possible about the bios or Motherboard the Multi.
That should not be possible so you must paint according to time instruction in the Workshop you a Multi.

And excuse please my English then I can this language not so good.



Beiträge gesamt: 2501 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2001 | Dabei seit: 6057 Tagen | Erstellt: 15:26 am 4. April 2004
Postguru
aus Bratwurschtland ;o))
offline



Moderator
16 Jahre dabei !

AMD Ryzen
3400 MHz @ 3940 MHz mit 1.41 Volt


Me have overclock a Athon900 at 1100Mhz  ..  FSB 148MHz  with a Asus a7v133


60Hz-Käfer umgehen ohne Software  100%  Funktionstüchtig
Wichtige Fakten über das PC Netzteil  (ATX und AT)
Bilder posten leicht gemacht ..

Beiträge gesamt: 13405 | Durchschnitt: 2 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2001 | Dabei seit: 6057 Tagen | Erstellt: 9:04 am 5. April 2004
MajorTom
aus Ösiland
offline



Basic OC
15 Jahre dabei !

AMD Athlon 64 X2 Dual Core
2000 MHz @ 2500 MHz
48°C mit 1.35 Volt


Well, as u could see -  in exchange for their knowledge of the german tongue, people here have some difficulties with English! ;)

Imho the answers to ur questions will be by far more precise if u post them in a forum , which's original language is yours (like www.xtremesystems.org)

Coming back to your questions, the Tbird gets (like the Palomino XP's) unlocked via connecting (all) l1 Bridges. (This is done with a (soft) Pencil on the T-birds). If your Motherboard supports that feature (-->RTFM ! ;)) u can freely choose every (relevant) Multi (usually from 5 to 12.5) Cutting and connecting bridges comes only into the game if ur Mobo doesn't offer any choice for Multis.

If ur MoBo supports FSB adjustments, u might want to go for that (because increased FSB means higher Bandwidth and increased Overall Performance) This is a nonlinear effect in addition to the increase in Clockspeed.

So, if you can choose how to increase the Clock speed of ur Sys, u should preferably reduce the Multi (if necessary) and increase the FSB to the highest stable rate.  (that ur Rams can bear)

You are aware that the boost in Performance will be relatively minor compared to one of the newer XP's? (if ur board supports that, u should definitaly go for a new CPU (Duron - or XP). The page of the manufacturer of ur Board should list the processors that work.


btw - Welcome to OC-Inside! :)

Beiträge gesamt: 128 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Juni 2002 | Dabei seit: 5657 Tagen | Erstellt: 11:41 am 5. April 2004
SheeP
offline



OC Profi
14 Jahre dabei !

AMD Ryzen
3500 MHz


nmc boards suxx :)


no, I will not fix your Computer! RTFM!

Beiträge gesamt: 882 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Okt. 2003 | Dabei seit: 5161 Tagen | Erstellt: 12:57 am 5. April 2004
Xelios
aus Frankfurt am Main
offline



Enhanced OC
13 Jahre dabei !

Intel Xeon
3300 MHz


MajorTom, i do not have any diffculties with the english language .... weird, hu ? ;) Bitte verallgemeinere nicht so, danke !

Else, i think that MajorTom gave you a good description of how to overclock your processor. If your board supports other cpus than your current one i'd  say you should buy a new one ... just to confirm MajorTom's suggestion :)

@SheeP Wertvoller Beitrag, aber echt :ugly:


Main: Intel Xeon E3-1230V3@ASRock Fatal1ty H87 Performance | 2x8 GB (Crucial Ballistix Tactical) | XFX R9 270X | Samsung EVO 840 Pro (512 GB)
Wer kämpft, kann verlieren. Wer nicht kämpft, hat schon verloren. - Bertold Brecht

Beiträge gesamt: 252 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2004 | Dabei seit: 5055 Tagen | Erstellt: 13:24 am 5. April 2004
Laude
aus Essen
offline



OC God
16 Jahre dabei !

AMD Athlon XP Mobile
2000 MHz @ 2500 MHz
62°C mit 1.65 Volt


@ xelios if he buys a new then wants to clock it it presumably again, or?
The instruction for the Duri was written.
Now he must decide simply what it does.:blubb:



Beiträge gesamt: 2501 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2001 | Dabei seit: 6057 Tagen | Erstellt: 14:16 am 5. April 2004
SheeP
offline



OC Profi
14 Jahre dabei !

AMD Ryzen
3500 MHz


one of my friends have this board with an 1000 thunderbird "b"... aber takten war leider nicht drin!


no, I will not fix your Computer! RTFM!

Beiträge gesamt: 882 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Okt. 2003 | Dabei seit: 5161 Tagen | Erstellt: 15:23 am 5. April 2004
Kitjay21
offline



OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C


I wrote here cause i understand a little german Ich wohnen im Huettigen aus der Eifel for vier jara, as you maybe able to tell I cant type really well  in German.
My next question is my FSB is that in the Bios under the CPU host/Host/spread spec? becasue I did notice my RAM going up to 146 and my CPU to 976 stable. I do have my computer set up to 1005mhz by jumper switches close to the CPU and the set up of 100/33/.5
If i play w/ the dip switches I can get the CPU down to 500mhz up to 1050, however my CPU will not work at 1050, I boot up and once it get's past the DMI update.. loads windows right before the screen come up then stops.... but works ok at 1Ghz, however it seems to not work that well... maybe it's just me.


Kitjay21

Beiträge gesamt: 5 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: April 2004 | Dabei seit: 5002 Tagen | Erstellt: 10:58 am 6. April 2004
Laude
aus Essen
offline



OC God
16 Jahre dabei !

AMD Athlon XP Mobile
2000 MHz @ 2500 MHz
62°C mit 1.65 Volt


a little more would have to be to be fetched still from that when 1000th If I must have understood that correctly you still the vcore one increase then runs the also with 1050 and possible also higher



Beiträge gesamt: 2501 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2001 | Dabei seit: 6057 Tagen | Erstellt: 12:01 am 6. April 2004