» Willkommen auf English «

FeNiX23
offline


OC Newbie
10 Jahre dabei !

AMD Athlon 64
1800 MHz @ 2700 MHz
45°C mit 1.55 Volt


Hi, I just did the pin mod for my Venice 3000+ because my board only offer 1.55volt maximum for vcore ( in my manual it says it can do up to 1.65 volts but I think it's only for Winchester or NewCastle cpus ) and now, I have 1.55volts when I put 1.35 in bios... but I tough I would be able to get like 1.8 volt when combined bwith my bios vcore setting... Is there a wat to get more with that board?

Beiträge gesamt: 6 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2007 | Dabei seit: 3963 Tagen | Erstellt: 21:25 am 5. Feb. 2007
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


I would guess with Pinmod for 1,55V you are maybe able to push your CPU to 1,65V in Bios.
And I belive 1,65V have to be enough, 1,8V are suicide.


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5773 Tagen | Erstellt: 22:13 am 5. Feb. 2007
FeNiX23
offline


OC Newbie
10 Jahre dabei !

AMD Athlon 64
1800 MHz @ 2700 MHz
45°C mit 1.55 Volt


Well when I put 1.35 volt in bios, it shows a 1.55 volt Vcore, but when I choose 1.4 , 1.45 or 1.5 Vots in bios , it shows the actual vcore ( 1.4, 1,45, 1.5 ) so I don't know what to do :(

Beiträge gesamt: 6 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2007 | Dabei seit: 3963 Tagen | Erstellt: 22:45 am 5. Feb. 2007
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


first you have to know whats the original VCore of your CPU
normally its 1,4V, seldom 1,35V
the problem on 1,4V CPUs that their ID says VCore=variable DAA4BW
if there is anything else than an "A" you're lucky to say via Pinmod wich is the new VCore of your CPU, if you have an "A" it would be tricky


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5773 Tagen | Erstellt: 22:57 am 5. Feb. 2007
FeNiX23
offline


OC Newbie
10 Jahre dabei !

AMD Athlon 64
1800 MHz @ 2700 MHz
45°C mit 1.55 Volt


Yeah it's a "A" and I did the 1.4volt pin mod and the 1.35 volt pin mod and in each cases I can't combine pin mod and bios vcore because there's no gain in voltage by doing that ( ex : 1.35 volt = 1.55volt    ,   1.4 volts = 1.4 volts  1.55 volts = 1.55 volts ... )

Beiträge gesamt: 6 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2007 | Dabei seit: 3963 Tagen | Erstellt: 23:54 am 5. Feb. 2007
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


maybe Pinmod will not work with the undefiened VCore, you have only the chance to check out if its possible with original VCore 1,35V 1,375V and 1,40V
but remember, with 1,40 and 1,375V you can reach only 1,45V
if you have luck and your undefiened VCore is 1,35V you can go up to 1,55V


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5773 Tagen | Erstellt: 0:10 am 6. Feb. 2007
FeNiX23
offline


OC Newbie
10 Jahre dabei !

AMD Athlon 64
1800 MHz @ 2700 MHz
45°C mit 1.55 Volt


Well with my motherboard I can already reach 1.55volts... I run it at 1.55volts for a moment now... but I though that with this pin mod I would get like 1.7 volts...

Beiträge gesamt: 6 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2007 | Dabei seit: 3963 Tagen | Erstellt: 2:59 am 6. Feb. 2007
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


If your CPU is a 1,35V model, maybe you can reach with the 1,55V Mod 1,65V in Bios


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5773 Tagen | Erstellt: 6:50 am 6. Feb. 2007
FeNiX23
offline


OC Newbie
10 Jahre dabei !

AMD Athlon 64
1800 MHz @ 2700 MHz
45°C mit 1.55 Volt


Maybe but when I put 1.55volt in bios, it's at 1.55volt and not more ( I have an 1.35volt cpu )

Beiträge gesamt: 6 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2007 | Dabei seit: 3963 Tagen | Erstellt: 3:40 am 7. Feb. 2007
Beomaster
aus Dresden
offline



Real OC or Post God !
15 Jahre dabei !

AMD Phenom II
3200 MHz @ 3675 MHz
59°C mit 1.400 Volt


and you cant add even more in Bios after the mod?


[SiLa] BF2 BattleClan
Orgelgott

Beiträge gesamt: 19347 | Durchschnitt: 3 Postings pro Tag
Registrierung: Feb. 2002 | Dabei seit: 5773 Tagen | Erstellt: 6:48 am 7. Feb. 2007