» Willkommen auf AMD Overclocking «

innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


Okai... let's go on again with my story...

I tried to do the pin mod by doing this :


But it simply dosent work. I'm sure i've done it well.
I tried to combine this with and without L1 bridges closed, but it dosen't work !

May I close/open some other bridges ?
(it seems to be hard to find info about what i want to do..
Please help me, or i'm gonna be crazy :blubb:)
:lol:

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 14:40 am 16. Okt. 2004
innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


up please ! :thumb:

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 23:33 am 6. Nov. 2004
innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


Can't anyone help me ? :noidea: :godlike:
Please ! Tell me anything...
I want to change the vcore for my processor !

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 9:30 am 26. Nov. 2004
dergeert
aus owerglöcktensid
offline



OC God
14 Jahre dabei !

AMD Athlon 64 X2 Dual Core
1900 MHz @ 2280 MHz
45°C mit 1.125 Volt


why don't you try breaking some pins as i suggested already?
or get a better cpu/board.
there's nothing else i could tell you, really :dontknow:

Beiträge gesamt: 4710 | Durchschnitt: 1 Postings pro Tag
Registrierung: Sep. 2003 | Dabei seit: 5197 Tagen | Erstellt: 12:12 am 26. Nov. 2004
innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


First of all, thanks a lot for answering my message and trying to help me !


just check your default core voltage with a system monitoring tool (or maybe you already know), enter it in the pinmod guide and compare the resulting picture to the pinout in the datasheet.

you will then know, which vid-pins to rip out in order to get to zero voltage (also you can rip out all five of them).

then you can apply the pinmod with little wire-bridges to set your desired voltage.



This is exactly what i've done, but it dosent work. To do it, i used a wire bridge beetween VID4 and VSS as you can see on the upper picture. If i correctly understand, this is the same as isolating the
VID4 pin.
Am I wrong ?

May I furthermore cut de VID lines on the motherboard or the voltage regulator or are the wire bridge(s) sufficient ?

(Geändert von innuendo um 19:26 am Nov. 26, 2004)

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 19:18 am 26. Nov. 2004
dergeert
aus owerglöcktensid
offline



OC God
14 Jahre dabei !

AMD Athlon 64 X2 Dual Core
1900 MHz @ 2280 MHz
45°C mit 1.125 Volt


you must cut something in order to lower the voltage, be it the bridges on top of the cpu, lines on the mobo or rip out pins.

just connecting pins will only result in higher voltage or no change at all.

Beiträge gesamt: 4710 | Durchschnitt: 1 Postings pro Tag
Registrierung: Sep. 2003 | Dabei seit: 5197 Tagen | Erstellt: 0:59 am 27. Nov. 2004
innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


Okai ! Thanks a lot !

I think the best way to do it is to do something from wich i can go back... (that i can undo).

The only "safe-mod" I know is to take some paint or nail varnish and paint the pin that i should cut, on the backside of the CPU (where all pins are)

Is it a good way ? :noidea:


So... we must resume :
"To undervolt my CPU, the only thing I have to do is to take some varnish a paint the pins that i want to set to 0 (or 1)"
No need of wire-bridging or anything else ?

(I recall you that my motherboard isn't able to change any voltage at all: nor with bios, nor with any other software...)

(Geändert von innuendo um 2:43 am Nov. 27, 2004)

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 2:40 am 27. Nov. 2004
dergeert
aus owerglöcktensid
offline



OC God
14 Jahre dabei !

AMD Athlon 64 X2 Dual Core
1900 MHz @ 2280 MHz
45°C mit 1.125 Volt


i never tried the paint method but i thought of it already, too, and possibly it will work.

your voltage will drop if you paint vid pins that are connected on top of the cpu (L7 bridges), just as if you had cut that bridge.

possibly the voltage will be too low for your cpu to run, so you can raise it again step by step by using wire-bridges on other pins.


(Geändert von dergeert um 2:53 am Nov. 27, 2004)

Beiträge gesamt: 4710 | Durchschnitt: 1 Postings pro Tag
Registrierung: Sep. 2003 | Dabei seit: 5197 Tagen | Erstellt: 2:50 am 27. Nov. 2004
innuendo
offline


OC Newbie
13 Jahre dabei !

AMD Thunderbird C
1000 MHz @ 1000 MHz


Okai... thanks ! I think i have understand all of the subject... (at least all of what i should do)


you will then know, which vid-pins to rip out in order to get to zero voltage (also you can rip out all five of them).

then you can apply the pinmod with little wire-bridges to set your desired voltage.



If I really understand what you said, this is what i have to do (for example) :
* First : cut all VID pins : from vid0 to vid4
* Second : use wire bridges to set my voltage : By pluging wires in the socket and each time beetween 2 holes : for example, beetween the place where "vid3 pin" should be and "vss".

Do you confirm ? (sorry for making you repeat, but consider i'm a real beginner in <"computer harware-modding">)

Again, Thanks a lot for helping me.
If you confirm, i will test it and come back to say if something works ! :thumb:

(Geändert von innuendo um 3:04 am Nov. 27, 2004)

Beiträge gesamt: 22 | Durchschnitt: 0 Postings pro Tag
Registrierung: Mai 2004 | Dabei seit: 4955 Tagen | Erstellt: 3:02 am 27. Nov. 2004
dergeert
aus owerglöcktensid
offline



OC God
14 Jahre dabei !

AMD Athlon 64 X2 Dual Core
1900 MHz @ 2280 MHz
45°C mit 1.125 Volt


yes, you are right.

you do not need to isolate all pins however, because some probably are not connected in the L7-bridge, so they are "isolated" already.

also you only need single wire bridges, you do not need to put them all in as shown in the pinmod guide, because some are already connected in L7.

what you need to do really is take a good look at the pinmod guide, the painting guide and maybe the schematics and see how they all work together.

what is your current vcore/L7 configuration?

Beiträge gesamt: 4710 | Durchschnitt: 1 Postings pro Tag
Registrierung: Sep. 2003 | Dabei seit: 5197 Tagen | Erstellt: 3:11 am 27. Nov. 2004